Houten ramen

Home > Houten ramen
houten ramen

Kozijnen en ramen zijn er in verschillende soorten en maten. Op deze pagina vindt u meer informatie over houten ramen of raamkozijnen.

De houten ramen zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. Dankzij het traditionele karakter en de eindeloos mogelijke vormen, zijn houten ramen niet weg te denken uit de Nederlandse woonwijken. In tegenstelling tot aluminium of kunststof is de levensduur echter korter. Ook vergen houten ramen en raamkozijnen meestal meer onderhoud.

Houtmaterialen houten ramen
Houten ramen zijn voornamelijk gemaakt uit hardhout of zacht hout. Hoe harder het hout is, des te langer het kozijn meegaat. Over het algemeen is er een grotere voorkeur en aanbod in ramen die zijn gemaakt uit hardhout.

Bewerken van houten ramen
Houten ramen hebben het voordeel ten opzichte van kunststof ramen, dat ze van een (extra) verflaag kunnen worden voorzien. Ook is het een groot voordeel dat houten raamkozijnen of ramen (voor)bewerkt kunnen worden. Zo is het mogelijk om de meest uiteenlopende figuren en vormen aan te (laten) brengen. Kunststof ramen hebben echter weer het voordeel dat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Tip! Indien u een houten raam zelf gaat verven, dan kunt u het beste verven in de richting van de nerven. Dit is de beste manier voor het mooiste resultaat.

Ervaringen van andere bezoekers

Houten ramen
"Houten ramen zijn voor ons de oplossing. Daarom zijn we blij dat deze website hier specifiek informatie en hulp voor heeft. De offertes kwamen binnen enkele dagen al binnen, helemaal compleet."
Toegevoegd: F. Jongsma uit Utrecht
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Prima service!
"Deze service is prima en heeft veel mogelijkheden. Na het insturen van mijn offertes, had ik al binnen een dag contact met een van de bedrijven. Nu komt dat bedrijf binnen enkele dagen al langs om een houten raam te vervangen."
Toegevoegd: R. Tjallinga uit Heerhugowaard
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Veelgestelde vragen

Wat voor onderhoud is er nodig voor mijn houten ramen?
Het grootste onderhoud betreft het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Na verloop van tijd kan een houten raam zwaar onderhevig worden aan slijtage.

Voordelen houten ramen

  • Klassiek en karakteristiek uiterlijk
  • Schilderbaar
  • Minder hoge materiaalprijs
  • Makkelijk bewerkbaar

Meer informatie