Houten kozijnen

Home > Houten kozijnen

Tegenwoordig worden de meeste huizen in Nederland nog steeds voorzien van ‘houten kozijnen’. Waar kunststof en andere materiaalsoorten veel andere voordelen bieden, blijft het ‘houten kozijn’ erg gewild.

houten kozijnen

Verschillende soorten houten kozijnen
Hout kan uit verschillende delen van de wereld afkomstig zijn. Een belangrijk kenmerk is of het hout van duurzaam hout is geproduceerd, dat u kunt herkenen aan het ‘FSC-keurmerk’. Over algemeen wordt hardhout gebruikt om kozijnen te produceren. Hout dat in de tropen wordt verkregen is minder duurzaam als (hard)hout dat niet uit een subtropisch gebied komt. Het voordeel van subtropisch hout is echter dat beschildering ervan meestal niet nodig is.

Onderhoud houten kozijn
Houten kozijnen vereisen niet veel onderhoud. Een tweejaarlijkse verfbeurt is meestal voldoende. In vergelijking met kunststof, vergen houten kozijnen meer onderhoud dan kunststof kozijnen.

Het onderhoud aan een houten kozijn betreft meestal het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Hoe vaak een nieuwe verfbeurt nodig is, hangt af van het soort hout. Houtsoorten zoals ‘afzelia’ of ‘merbau’ vereisen in sommige gevallen geen verfbeurt. Larik of Grenen vereisen dit vaak eenmaal per jaar.

Tip! Vraag in de offerte aanvraag naar de gewenste onderhoudsfrequentie en eventueel de kosten hiervan. Hiermee verkrijgt u meer inzicht in de mogelijke onderhoudskosten.

Ervaringen van andere bezoekers

Hout toch het beste
"We hadden onze voorkeur voor hout en na plaatsing vonden we deze keuze helemaal prima. Het hout past gewoon het beste bij ons (oude) huis. Ben erg blij met de geleverde service en kwaliteit van de kozijn leverancier."
Toegevoegd: G. Chaveliers uit Emmen
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Snelle service
"Deze offerteservice is wel erg snel. Met een paar klikken is de wens bij wel vijf bedrijven bekend. En dit zonder enige vorm van verplichting of kosten. Alsnog hebben we meteen een goede keuze gemaakt."
Toegevoegd: A. Janssen uit Amsterdam
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Veelgestelde vragen

Zijn er keurmerken waar ik op kan letten?
Ja. Het FSC-keurmerk is beschikbaar om hout uit duurzame gebieden of niet duurzame gebieden te kunnen onderscheiden.

Welke soorten hout vergen het minste onderhoud?
Meestal zijn dat houten kozijnen die bestaan uit ‘afzelia’ of ‘merbau’. U kunt hier in de offerte aanvraag expliciet naar vragen.

Voordelen houten kozijnen

  • Hoger kwaliteitsniveau
  • Veel verschillende stijlen beschikbaar
  • Gemakkelijk van een nieuwe kleur voorzien

Meer informatie